0

Bine ati venit la Alchemy Boutique, magazin online de cosmetice naturale si bio

Tarif unic de livrare 15 RON
Livrare gratuita la comenzi peste 300 RON
Comenzi telefonice
0723 381 969

Actualizam in permanenta lista de ingrediente si-l explicam pe fiecare in parte, pentru ca tu sa stii in fiecare moment ce folosesti. Daca ai intrebari suplimentare legate de oricare din ingrediente, te rugam sa ne scrii pe adresa contact@alchemy-boutique.ro. Ne vom bucura sa-ti oferim mai multe informatii. 

 

Abies balsamea (Brad) Folosit sub forma de ulei esential, are efecte tonifiante si decongestionante.
Algin Substanta gelatinoasa extrasa dintr-o specie de alge brune, folosita in industria alimentara si in cea cosmetica drept emulsifiant sau agent de ingrosare. Are grad alimentar.  
Aloe barbadensis (Aloe) Are nenumarate beneficii la nivel cutanat, ajutand la cicatrizarea pielii, calmand iritatiile si avand un efect general calmant al tenului.  Este de asemenea un foarte bun hidratant, fiind potrivit tuturor tipurilor de piele, in special cea sensibila si alergica.
Anthemis nobilis (Musetel) Un ulei foarte bland, un bun antiseptic si calmant. Are de asemenea proprietati aromoterapeutice importante, ajutand la echilibrarea emotionala si putand fi un adjuvant important in combaterea insomniilor, in special asociat cu uleiul esential de lavanda.
Arctostaphylos uva-ursi (Strugurii ursului) Extractul din fructele acestui arbust de padure este folosit in preparatele cosmetice pentru proprietatile sale astringente si reparatoare. 
Argania spinosa (Argan) Uleiul pretios extras din Argan are nenumarate intrebuintari in cosmetica, fiind renumit pentru efectele sale regenerante la nivelul epidermei. Folosit cel mai des in formule hidratante destinate tenurilor mature, devitalizate, are rezultate foarte bune in hidratarea profunda a tuturor tipurulor de ten si chiar in produse destinate ingrijirii parului si unghiilor. 
Argila Bentonite Un tip special de argila activa cu importante proprietati detoxifiante si de reglare a functiilor glandelor sebacee. 
Ascorbyl palmitate Un derivat al Acidului Ascorbic (Vitamina C), folosit in compozitii cosmetice pentru stabilizarea formulelor. Are grad alimentar. 
Benzyl benzoate Un compus natural al uleiurilor esentiale (de ylang-ylang, scortisoara, etc), poate aparea natural in preparatele care le contin.
Borago officinalis (Limba mielului) Uleiul de borago, sau de limba mielului, este un excelent regenerant cutanat, fiind folosit in compozitiile cosmetice in special datorita proprietatilor sale superioare de hidratare si anti-rid. Reda tonusul si fermitatea pielii si este foarte bogat in acizi grasi esentiali GLA, ajutand astfel la hranirea tenurilor devitalizate si deshidratate.  
Boswellia carterii (Tamaie) Uleiul esential de tamaie este folosit in cosmetica pentru efectele sale cicatrizante si regenerante, fiind foarte indicat tenului devitalizat. Aromoterapeutic, echilibreaza simturile si linisteste mintea, putand ajuta in combaterea starilor de anxietate. 
Butyrospermum Parkii (Shea) Unul dintre cele mai pretioase unturi vegetale utilizate in cosmetica, are remarcabile proprietati regenerante si calmante. Previne eficient imbatranirea prematura a tenului, faciliteaza cicatrizarea si stimuleaza productia de colagen, fiind astfel un foarte eficient ingredient in compozitiile  anti-rid. In produsele noastre este folosita varianta nerafinata a untului de shea.
Calendula (Galbenele) Uleiul de galbenele este un reputat cicatrizant, ajutand la calmarea pielii iritate, fiind astfel indicat in special tenurilor reactive, sensibile. 
Cananga odorata (Ylang Ylang) Folosit mai ales pentru beneficiile sale aromoteraputice, uleiul esential de Ylang Ylang imbogateste cu aroma sa speciala compozitiile cosmetice. Relaxeaza profund, amelioreaza simptimele stresului si poate ajuta in tratarea insomniilor. Cosmetic, are proprietati astringente, echilibrand tenurile mixte.
Cannabis sativa (Canepa) Uleiul din seminte de canepa este foarte bogat in acizi grasi esentiali, fiind astfel foarte util in compozitii cosmetice hidratante. Contine vitamina E in forma foarte usor absorbabila. 
Caprylic triglycerides Derivat natural din ulei de cocos, previne deshidratarea tenului prin formarea unei bariere protectoare pe suprafata pielii, mentinand astfel umiditatea in tesuturi. 
Carthamus tinctorius (Sofranel) O sursa naturala de acid linolenic si vitamina E, are efecte hidratante si antioxidante la nivelul epidermei.  In produsele noastre este folosit uleiul de sofranel presat la rece, pentru o conservare optima a beneficiilor.
Cedrus deodara (Cedru) In produsele noastre este inclus sub forma de ulei esential pur. Are proprietati stimulante si drenante, contribuind la imbunatatirea aspectului pielii afectate de celulita sau lipsita de tonus. Aromoterapeutic, are efect reconfortant, ajutand la inlaturarea starilor de apatie.
Cera alba (Ceara de albine) Ingredient natural folosit la prepararea unguentelor, conferind stabilitate formulelor. Nu afecteaza calitatile celorlalte ingrediente si nu influenteaza culoarea sau mirosul. Are efect calmant si regenerant, actionand de asemenea ca o bariera de protectie impotriva factorilor poluanti.  
Cetearyl alcohol Emulsifiant natural, cu grad inalt de siguranta in compozitiile produselor cosmetice.
Cetrimonium Chloride Parte a grupului de saruri de amoniu, este o substanta folosita in formularea balsamului de par, ajutand la hidratare si la impiedicarea procesului de electrizare a parului. Siguranta in folosire a fost confirmata stiintific, inclusiv pentru scalpul sensibil.
Citral Un compus natural al uleiurilor esentiale (de citrice, neroli, ghimbir, etc), poate aparea natural in preparatele care le contin.
Citrus aurantifolium (Lamaie verde) Folosit cel mai des sub forma de ulei esential, are efect astringent si tonifiant, fiind excelent in compozitia uleiurilor de mesaj anticelulitice, pentru efectele sale drenante. Are proprietati aromoterapeutice, gratie aromei sale stimulante, care poate inlatura anxietatea.
Citrus grandis (Grapefruit) Folosit sub forma de ulei esential, are proprietati de stimulare a crculatiei si poate combate retentia de apa. Este un excelent tonic al tesuturilor si are efecte aromoteraputice, incurajand o stare de optimism si buna dispozitie. Extractul de samburi de grapefruit este un foarte bun consertvant natural pentru produsele cosmetice.  
Citrus medica limonum (Lamaie) Folosita cel mai des in compozitiile cosmetice sub forma de ulei esential, are proprietati de stimulare a circulatiei, combate retentia de apa si are efecte remarcabile in formulele anti-celulitice. 
Citrus racemosa (Mandarina) Ca si uleiurile esentiale din  familia citricelor, uleiul esential de mandarine este un tonic excelent. Folosit in compozitii cosmetice are efect sebo-reglator si usor astringent, fiind indicat de asemenea in tratarea pielii cu probleme. 
Cocamidopropyl betaine Derivat natural din ulei de cocos, este folosit ca surfactant natural in produsele cosmetice, avand un grad ridicat de siguranta.
Cocos nucifera (Nuca de cocos) Uleiul de cocos are multiple intrebuintari, fiind un excelent hidratant atat pentru piele cat si pentru par. Folosit in special in compozitii destinate revitalizarii tenurilor mature, este de asemenea foarte eficient in prevenirea vergeturilor si imbunatatirea aspectului general al pielii. 
Copernicia cerifera (Ceara de Carnauba) Un ingredient natural obtinut din frunzele arborelui Copernicia Cerifera. Este folosit in preparea produselor cosmetice datorita proprietatilor remarcabile de a stabiliza in mod natural formulele, fara a le altera proprietatile. Are grad alimentar.
Coryllus avellana (Alune de padure) Un ulei foarte bogat in acizi grasi esentiali, ideal pentru hidratarea profunda a tenului uscat si a celui sensibil. Poate fi folosit de asemenea si in formulele produselor pentru ingrijirea parului uscat, devitalizat.
Cucurbita maxima (Dovleac) In cosmetica este folosit uleiul din seminte de dovleac, pentru proprietatile sale antioxidante, gratie continutului ridicat de vitamina E naturala si betacaroten.
Cupressus semperivirens (Chiparos) Uleiul esential de chiparos este recunoscut pentru ameliorarea problemelor circulatorii si cele legate de retentia de lichide.  Il gasim cel mai des in compozitia produselor destinate ameliorarii aspectului pielii afectate de circulatie deficitara sau celulita, avand importante efecte drenante. 
Decyl glucoside Un surfactant natural, non-ionic, extrem de bland, derivat din zahar. Genereaza o spuma stabila, fiind deci foarte util in prepararea produselor destinate curatarii corpului si parului. Este tolerat chiar si de cea mai sensibila piele. Nu usuca pielea.
Dehydroacetic Acid Substanta de conservare blanda, certificata ecologic. 
Dextrin palmitate Surfactant si emulsifiant bland, cu grad de siguranta foarte ridicat.
Eucalyptus globulus (Eucalipt) Recunoscut in special pentru efectele benefice la nivel respirator, uleiul esential de eucalipt este de asemenea foarte benefic in stimularea circulatiei si ameliorarea aspectului pielii afectate de celulita.
Garcinia indica (Kokum) Untul extras din acest fruct exotic este extrem de hranitor, ajutand la regenerarea celulara, imbunatatind elasticitatea pielii si ameliorand iritatiile minore. Excelent in combinatie cu alte unturi hranitoare, precum shea sau cacao.  
Geraniol Un compus natural al uleiurilor esentiale, poate aparea natural in preparatele care le contin.
Glycerin (Glicerina) O substanta care poate fi obtinuta atat din surse naturale cat si sintetice, folosita in mod traditional in compozitiile produselor cosmetice datorita gradului inalt de siguranta si eficienta. Produsele noastre contin glicerina vegetala, extrasa din ulei de rapita si are grad alimentar. 
Glyceryl streate Un compus derivat din glicerina, este un emulsifiant bland si surfactant cu grand mare de siguranta, ajutand la stabilizarea compozitiilor produselor cosmetice.
Helianthus annuus (Floarea soarelui) In cosmetica este folosit uleiul din semintele acestei plante, pentru proprietatile sale hidratante si antioxidante, gratie continutului ridicat de vitamina E naturala.
Helychrisum angustifolium (Imortele) Folosita fie sub forma de ulei, fie ca extract, are efect cicatrizant si antiinflamator, favorizand regenerarea profunda a pielii. Utilizata atat in formulele destinate ingrijirii tenului, pentru efectele sale anti-rid, fie in cele destinate combaterii aspectului celulitei. 
Hippophae Rhamnoides (Catina alba) In cosmetica este folosit uleiul extras din aceste fructe-minune, pentru efectele antioxidante si regenerante remarcabile. 
Hydrogenated methyl abietate Derivat al Acidului Abietic, extras din rasina de brad, folosit pentru stabilizarea formulelor cosmetice. Este foarte bine tolerat.
Isopropyl Myristate Un ulei incolor si inodor folosit pentru stabilizarea formulelor cosmetice. Desi este de origine sintetica, este foarte bland si bine tolerat de piele. Produsele noastre il contin in proportii foarte reduse.
Jasminum officinalis (Iasomie) Folosit in special pentru proprietatile sale aromoterapeutice, datorita aromei intense, exotice, are de asemenea efecte benefice la nivel cutanat, stimuland regenerarea pielii si avand efecte anti-rid remarcabile.
Juniperus communis (Ienupar) Folosit sub forma de ulei esential are efecte antiseptice si tonifiante remarcabile la nivel cutanat. Utilizat in aromoterapie, este un puternic revigorant. 
Lactic acid Folosit pentru stabilizarea formulelor cosmetice. Desi este de origine sintetica, este foarte bland si bine tolerat de piele. Produsele noastre il contin in proportii foarte reduse.
Lauryl Betaine Compus derivat din uleiul de cocos, folosit in cosmetica in formule de curate
Lavandula angustifolia (Lavanda) Unul dintre cele mai comune uleiuri esentiale, uleiul de lavanda este utilizat in formularea produselor cosmetice mai ales pentru efectele sale aromoterapeutice de  linistire a simturilor. La nivel cutanat, calmeaza iritatiile tenului si ajuta in grabirea procesului de cicatrizare. Poate contribui de asemenea si la relaxarea musculara.  
Leuconostoc (Ferment din radacina de ridiche) In timpul procesului de fermentare, rezulta o bacterie benefica folosita din ce in ce mai des in industria cosmetica, alaturi de peptide, pentru efectele regenerante uimitoare.
Limonene Un compus natural al uleiurilor esentiale de citrice, poate aparea natural in preparatele care le contin.
Linalool Un compus natural al uleiurilor esentiale (de menta, neroli, citrice, etc), poate aparea natural in preparatele care le contin.
Linum usitatissimum (In) Uleiul din seminte de in este extrem de bogat in acizi grasi esentiali, fiind astfel indicat hidratarii pielii devitalizate. Poate avea de asemenea efecte benefice in ingrijirea pielii afectate de eczeme, grabind procesul de vindecare. 
Macadamia integrifolia (Macadamia) Uleiul extras din nucile de macadamia este un hidratant bland, fiind folosit atat in compozitii destinate ingrijirii corpului si tenului cat si in produse de ingrijire a parului. Revitalizeaza pielea deshidratata si hraneste profund fara a lasa o pelicula grasa la suprafata pielii.
Magnesium sulfate (Sare Epsom) Sulfatul de magneziu este cunoscut si sub denumirea comuna de Sare Epsom. In produsele noastre, il gasiti in compozitiile destinate ingrijirii pielii din timpul baii si dusului, avand proprietati remarcabile de detoxifiere si remineralizare. 
Mahonia aquifolium (Agrisa) Folosita in compozitiile cosmetice sub forma de extract pentru proprietatile ei tonifiante si antimcrobiene. Poate avea efecte remarcabile anti-pigmentare dar si anti-acneice.
Mangifera indica (Mango) In preparatele cosmetice este folosit in special sub forma de unt, avand beneficii remarcabile. Penetreaza profund epiderma, hranind eficient pielea desidratata. Este extrem de emolient si un bun cicatrizant, fiind util de asemenea si in combaterea semnelor imbatranirii.
Maris Sal (Sare de mare) Are efecte naturale remineralizante si detoxifiante, fiind folosita ca atare in compozitia sarurilor de baie. 
Oenothera Fiennis (Primula) Folosita cel mai des in compozitiile cosmetice sub forma de ulei, are proprietati regenerante uimitoare gratie acizilor grasi din compozitie. Unul din ingredientele premium in produsele de ingrijire a tenului cu riduri, lipsit de fermitate. Confera de asemenea luminozitate sporita.
Olea europea (Maslin) Uleiul de masline este utilizat in compozitiile produselor cosmetice pentru efectele sale hidratante si nutritive. Are continut natural de polifenoli si vitamina E, fiind astfel un regenerant cutanat foarte bun.  
Oryza sativa (Orez) Folosit sub forma de pudra, este un ingredient de umplere folosit in produsele cosmetice naturale si pentru gradul ridicat de absorbtie a umezelii. 
Pelargonium graveolens (Geranium) O mare parte din produsele noastre contin, in proportii variabile, ulei de esential de geranium pur. Are o gama larga de beneficii, printre care efect stimulant asupra sistemului limfatic, efect dranant, contribuind la eliminarea apei din tesuturi, dar si proprietati notabile in ameliorarea stresului si echilibrare emotionala. 
Persea americana (Avocado) Folosit sub forma de ulei, este un ingredient foarte pretios si apreciat in compozitiile cosmetice destinate ingrijirii tenului deshidratat si devitalizat. Reda supletea pielii, hranind-o profund, si este de asemenea foarte des utilizat si in produsele destinate ingrijirii parului. 
Phenoxiethanol Un conservant sintetic bland pentru produsele cosmetice lichide sau semi-lichide. Este acceptat de Soil Association in compozitiile produselor cosmetice certificate organic. Este de asemenea o substanta care apare in mod natural si in ceaiul verde, desi in cosmetica este de obicei folosita varianta sintetica a acesteia. Produsele noastre il contin in cantitati foarte reduse. 
Pogostenom cablin (Patchouli) Un excelent regenerant cutanat, este foarte eficient in formulele anti-rid si cele destinate tenurilor devitalizate. Rar si pretios, este unul din putinele uleiuri esentiale a caror aroma devine mai puternica odata cu trecerea timpului. 
Potassium cocoate Compus derivat din uleiul de cocos, folosit ca surfactant natural in formulele produselor de curatare. 
Potassium oleate Compus derivat din uleiul de floarea soarelui, folosit ca surfactant si emulsifiant natural in cosmetica, in formulele destinate curatarii pielii si parului. 
Prunus armeniaca (Caisa) In cosmetica este folosit uleiul din samburii acestui fruct, pentru proprietatile hidratante si antioxidante remarcabile.
Pyrul malus (Mar) Extractul de mar este un ingredient din ce in ce mai des utilizat in prepararea produselor cosmetice naturale datorita proprietatilor antioxidante, contribuie la procesul de regenerare a epidermei. Sprijina in acelasi timp procesul de detoxifiere la nivel celular si corectand supraproductia de sebuum. Pectina derivata din mar este de asemenea un agent de ingrosare natural prezent in compozitia produselor cosmetice naturale.
Retinyl Palmitate (Vitamina A) Are proprietati anti-rid remarcabile, contribuind la regenerarea profunda a tesuturilor.
Ricinus communis (Ricin) Uleiul de ricin este un regenerant puternic al parului si unghiilor, dar este de asemenea benefic in in cazul pielii deshidratate, ajutand-o sa-si recapete supletea. 
Rosa Canina (Maces) Folosit cel mai frecvent sub forma de ulei, este un regenerant puternic al pielii, fiind indicat in special tenului devitalizat, matur. Sporeste luminozitatea, atenueaza ridurile si actioneaza eficient impotriva formarii ridurilor. 
Rosa damascena (Trandafir) Unul dintre cele mai rare si pretioase uleiuri, datorita cantitatii foarte mari de flori necesara pentru a produce un gram de ulei esential pur. La nivel cutanat, ajuta la regenerarea epidermica, avand un puternic efect anti-rid. Aromoterapeutic, echilibreaza profund emotiile, avand efect calmant asupra sistemului nervos.  
Rosmarinus officinalis (Rozmarin) Folosit fie ca ulei esential, pentru proprietatile tonifiante si revigorante, fie sub forma de extract, pentru stabilizarea compozitiilor cosmetice, fiind un excelent antioxidant natural.  
Salvia officinalis (Salvie) Folosit ca ulei esential, are proprietati decongestionante, astringente si cicatrizante. Este extrem de eficient in formulele preparatelor aniticelulitice, stimuland circulatia si facilitand eliminarea grasimilor din tesuturi. 
Santalum spicatum (Lemn de santal) Folosit sub forma de ulei esential, este benefic atat la nivel cutanat cat si aromoterapeutic. Stimuleaza regenerarea tenului, fiind indicat tenului matur si celui obosit. De asemenea are proprietati echilibrante si relaxante.
Saponaria Officinalis (Sapunarita) O planta care contine substante cu efect spumant, fiind utilizata in compozitiile produselor destinate curatarii parului sau corpului, pentru o curatare blanda si naturala.
Sclerocarya birrea (Marula) Din ce in ce mai des utilizat in industria cosmetica, uleiul de marula are nenumarate beneficii cosmetice. Este un hidratant excelent al pielii si parului, avand de asemenea importante proprietati antimicrobiene. Este in mod natural bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E. Produsele noastre contin varianta nerafinata a acestui ulei, pentru conservarea integrala a beneficiilor.
Sesamum indicum (Susan) Uleiul de susan este unul din ingredientele care se afla la baza multor produse cosmetice, datorita proprietatilor hidratante exceptionale. Folosit in special in produsele destinate ingrijirii corpului, are un grad ridicat de absorbtie, fara a lasa o pelicula grasa pe suprafata pielii. 
Simmondsia chinesis (Jojoba) Uleiul extras din semintele acestui arbust, care creste in zone foarte aride, are proprietati remarcabile de hidratare, fiind potrivit tuturor tipurilor de ten, in special celui mixt sau cu tendinte de ingrasare. Este rapid absorbit, nelasand reziduuri sau pelicula grasa la nivelul pielii. Folosit de asemenea si in compozitiile produselor destinate ingrijirii scalpului si parului.
Sodium cocoamphoacetate Un surfactant natural, bland, bio-degradabil, derivat din uleiul de cocos. 
Soja hispida (Soia) Uleiul extras din semintele de soia este bogat in fitosteroli si are nenumarate beneficii pentru piele. Are o actiune anti-rid si anti-inflamatoare, fiind de asemenea un excelent hidratant pentru pielea matura.
Sorbitan streate Surfactant natural. Are grad alimentar. 
Stearyl alcohol Un component natural al acidului stearic, folosit in stabilizarea compozitiilor cosmetice. Este clasificat ca avand un grad inalt de siguranta.
Sucrose Cocoate Surfactant natural derivat din ulei de cocos. Grad de siguranta foarte ridicat, fiind folosit in special in compozitiile produselor destinate copiilor.
Symphytum officinale (Tataneasa) O planta traditionala ale carei efecte regenerante si cicatrizante sunt foarte cunoscute. Tonifica si regenereaza pielea. 
Theobroma cacao (Cacao) Folosit frecvent sub forma de unt extras din boabele arborelui, este un hidratant superior, ajutand la regenerarea cutanata. Este un preparat de baza in unturile de corp naturale si organice, in combinatie cu alte unturi vegetale. Are o textura fina si o aroma placuta.  
Theobroma Grandiflorum Cupuacu. Fructul unui copac tropical inrudit cu arborele de cacao
Thymus vulgaris (Cimbru) Uleiul esential de cimbru are efecte foarte bune in tratarea problemelor tenului mixt sau gras, fiind un bun cicatrizant si antifungic. Aromoterapeutic, are proprietati stimulante si de inlaturare a oboselii.  
Tocopherol (Vitamina E) Are efecte notabile in hidratarea si protectia pielii, fiind un excelent antioxidant. Este adaugat compozitiilor cosmetice pentru proprietatile naturale de conservare.
Vanilla plantifolia (Vanilie) Folosita sub forma de ulei esential, are o aroma intensa, calda, exotica, fiind un relaxant puternic la nivel emotional. La nivel cutanat, uleiul de vanilie hidrateaza bland, fiind indicat oricarui tip de ten.
Vetiveria zizaniodes (Vetiver) Folosit ca ulei esential, are proprietati tonifiante, fiind un foarte bun stimulent al circulatiei periferice. Este eficient in formulele preparatelor aniticelulitice, facilitand eliminarea grasimilor din tesuturi. Aromoterapeutic, are efect revigornat asupra sistemului nervos.
Vitis vinifera (Vita de vie) Folosita sub forma de extract uleios, este excelenta ca tonifiant general al epidermei. Are un continut bogat in flavonoide si o puternica actiune antioxidanta la nivel cutanat.
Xantan gum Substanta folosita ca stabilizator natural in produsele cosmetice. Are grad alimentar, deci un nivel foarte ridicat de siguranta in utilizare.
Zinc Oxide (Oxid de zinc) Un ingredient cu grad ridicat de toleranta, care poate fi folosit in siguranta chiar si de catre copii. Folosit in special datorita capacitatii sale naturale de a actiona ca un filtru UVA si UVB natural.  Are de asemenea efecte remarcabile in calmarea iritatiilor cutanate, stimuland procesul de vindecare. 
Zingiber officinale (Ghimbir) Folosit cel mai des sub forma de ulei esential, are proprietati stimulante, anticoagulante si decongestionante, stimuland circulatia si ameliorand aspectul celulitei.